sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kevään osingot sijoitettu

Tämän vuoden brutto-osingoista on tässä vaiheessa valunut noin puolet eli reilut kaksi tonnia. Otin kuitenkin hieman etukenoa ostamalla viimeisen kuukauden aikana vajaalla viidellä kilolla uusia osakkeita. Kaikki ostot olivat olemassa olevien positioiden täydennyksiä.

Sain viimein aikaiseksi lisätä Restamaxia. Salkkuuni löysivät tiensä 180 osaketta 8,22€ kappalehintaan. Jälkikäteen osoittautui, että onni oli naurettavan hyvin puolellani, sillä Restamax ilmoitti hiljattain yhdistyvänsä Royal Ravintoloiden kanssa minkä seurauksena kurssi on jo kivunnut reippaasti yli yhdentoista euron. Inderes katsoo kaupan luovan merkittävää omistaja-arvoa mittakaavaedun suurenemisen kautta sekä synergisten kilpailuetujen yhdistämisestä. Jo aiemmin asialistalla olleet Tanskan laajeneminen sekä Smilen listaaminen takaavat, että keissi pysyy mielenkiintoisena pitkään.

Verkkiksen kurssi käväisi pikaisesti alle vitosessa. Poimin vielä 150 osaketta tämän rajan alta, joten kokonaispotti on nyt visuaalisesti miellyttävä 1000 kpl. Tuo vitosen hinta alkaa tuntua erittäin pessimistiseltä - jo ensi vuoden ennusteilla pelkkä osinko olisi neljän prosentin paremmalla puolen. Amazonin uhka toki edelleen kummittelee, mutta Inderesin Sauli demonstroi erittäin konkreettisesti, miksei tämä ole verkkikselle kuolinisku ja miksi keissi on näillä hinnoilla hyvä sijoitus huonoimmassakin skenaariossa. Video on itse asiassa mielenkiintoinen raapaisu Amazoniinkin, jonka menestymisestä ulkomailla itsellänikin on ollut vääränlainen käsitys.

Päädyin lisäämään 40 kpl (nyt yht. 100) 34,61€ hintaan Nokian Renkaita, kun sen kurssi tipahti osingon irtoamisen alla poikkeuksellisen alas. Kurssi oli ollut vastatuulessa jo pari kuukautta, ja Venäjän indeksi päätyi ostopäivänäni yli kymmenen prosenttia pakkaselle johtuen Yhdysvaltojen asettamista pakotteista. Tämä justeerasi entuudestaan laskeneita Nokian Renkaita vielä muutaman prosentin kaakkoon, vaikka itse asiassa on perusteita ajatella, että NR saattaa jopa hyötyä tilanteesta. Nähtäväksi jää, miten tilanne tästä kehittyy.

Lopulta päädyin laittamaan vielä reilun tonnin Cityconiin, jonka paino kasvoi kuudella sadalla osakkeella nykyiseen kolmeen tuhanteen. Yksikköhinta oli 1,844€. Päädyin tekemään ostoksen Q1-raportin jälkeen, koska tulkitsin sen olleen odotettua parempi. Kurssi on nyt alimmillaan moneen vuoteen ja vaikka osinkoa leikattiinkin, se tuottaa ostokurssillani karvan yli 7%. Uskallan luulla tätä melko varmaksi tuotoksi ja koen sen pörssin yleinen hintataso huomioiden hyväksi "takuutuotoksi". Brutto-osinko kvartaaleittain lähentelee jo satasta. Jos jatkan possan lihottamista, Citycon kuittaa internet-laskuni jo parin vuoden päästä.

Ostokandidaattina kummittelee edelleen viimeksikin mainittu Nordea. Huono sentimentti on jatkunut näihin päiviin, vaikka 8,2 pohjilta onkin noustu muutama pinna. Nousua saattoi jouduttaa Morgan Stanleyn ostosuositus ja on mahdollista, että parhaat diilit on toistaiseksi nähty. Tämän kevään osinkotuotto on perjantain päätöskurssilla edelleen miehekäs 7,9% ja Nordea puhuu merkittävistä kustannussäästöistä, joten omalla järjelläni ollaan ostohinnoissa. Tällekin firmalle on siis aika kehno skenaario hinnoiteltu. Voipi olla, että toimin heti maanantaina. Keskiviikkona pukkaa tosin jo osaria, ja kristallipalloni on juuri korjattavana, joten toisaalta tekisi mieli odottaa sitäkin.

Keskiviikosta puheen ollen! Silloin koittavat taas iki-ihanat Nordnetin tuloskausietkot, joille olen jälleen menossa. Onko muita osallistujia?

2 kommenttia:

  1. itse tahyilen cloroxia, avalonbaytä, texas instrumentsia ja konetta.

    lisaksi verosuunnittelu menossa osinkoverojen nollaamiseksi.

    en ajatellut menna tuloskausietkoille. suomalaiset nakkikioskit ei oikein nappaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lisana tohon osinkoverojen nollaamiseen, etta vastavuoroisesti sitten joskus maksetaan luovutusvoittoverona noi takaisin. eli kaytannossa vain siirretaan verotusta eteenpain.

      Poista