sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Pakollista salkun säätöä

Edellisen kirjoituksen jälkeen onkin tapahtunut kaikenlaista - osa liittyen Sijoitus Oy:n toimintaan, osa omia menoja.Vietin juuri pari viikkoa Yhdysvalloissa, jonne lähdin työmatkalle muuta pidin päälle vielä noin viikon lomaa. Reissuni koostui San Franciscosta, Las Vegasista sekä New Yorkista. Edellä mainituista olin vieraillut ainoastaan NYCissä entuudestaan. San Franciscoa ihmiset hypettivät etukäteen oikein kunnolla, mutta eipä se nyt erityisemmin säväyttänyt. Jollain tapaa se muistutti Helsingin Kalliota: Paikka paikoin haisi kusi tai myssy ja vastaan tuli kaikenlaista sakkia. Oikeastaan se oli jonkinlainen paranneltu versio, koska siellä on pysyvästi lämpimämpää ja paikka on ympäröity rannalla. Toisaalta oli valitettavan yleistä nähdä kodittomia katujen kulmissa kerjuulla muistuttamassa siitä, että kaupunki on yksi USAn kalleimpia paikkoja asua.

Reissailun lisäksi sijoituspuolella on tapahtunut kaikenlaista. Päätin huhtikuun puolella pistää vielä jokusen euron osakkeisiin ostamalla 150 kappaletta Nordeaa 8,56€:n kappalehintaan sekä tuhat CapMania. Nordeaa vihjasin jo edellisessä kirjoituksessani, CapManista puolestani tein pikapäätöksen tulkittuani osavuosikatsauksen odotettua vahvemmaksi. Inderes oli CapManista kanssani samaa mieltä, tosin viiden sentin tavoitehinnan noston ennakointi ei ehkä nosta minua vielä aivan Buffetmaisiin sfääreihin. Ensi vuodelle ennustetaan joka tapauksessa 11 sentin osinkoa, mikä tietää 1,50 euron kappalehinnalle rehtiä 7,3%.n pohjatuottoa.

Sain viimein aikaiseksi lappaa lisää rahaa vertaislainasalkkuuni. Päätös johtui pääasiassa siitä, että TopFinance päätti lunastaa Sijoitus Oy:ltä takaisin etuoikeutetut osakkeensa, joille he maksoivat 10%:n vuosittaista osinkoa kuukausittain tilitettynä. Täältä vapautuneet 4,5k€ piti siis sijoittaa johonkin, ja tuntui että vertaislainaaminen olisi erittäin temaattista huomioonottaen, että Top Financellakin kyseiset rahat pyörittivät kulutusluottoliiketoimintaa. Koko summasta 3k€ meni tällä erää kiertoon, ja loput jätin toistaiseksi firman tilille. FellowFinancella tuntuu olevan edelleen hyvä kysyntä, sillä koko summa on jo uponnut markkinalle 8-12% korolla.

Toinenkin etuoikeutettu osakesijoitukseni, Korkeatuottoinen (Lainasto, GF Money) tuntuisi olevan tiensä päässä. Sieltäkin on tullut 8% vuosittainen osinko kuukausittain tilitettynä, mutta GF Money on nyt listautumassa Helsingin pörssiin tavoitteenaan lunastaa etuoikeutetut osakkeensa takaisin. Siellä Sijoitus Oy:llä on 4k€ varoja, joille pitäisi keksiä uusi koti. Inderes on tehnyt GF Moneystä sijoitustutkimuksen ja ottaa positiivisen joskin riskit myöntävän näkemyksen firman tuottopotentiaalista. Etuoikeutetun osakkeen omistamisen kautta Sijoitus Oy:llä olisi mahdollisuus merkitä 919 osaketta (4,35€ kappale), mutta itse en ole täysin varma, haluanko olla yrityksen liiketoiminnassa enempää mukana. Keississä on kuitenkin hyviä puolia esim. se, että anti ei ole nykyisten omistajien cash-out vaan varat menevät oikeaan käyttöön. Lisäksi Inderes "osallistuu" listautumiseen sijoitustutkimuksellaan, mikä nostaa uskottavuutta ainakin minun silmissäni. Pitää tuumailla.

Onko muilla (ollut) TopFinancen tai Lainaston etuoikeutettuja osakkeita? Mikä on rahojenne seuraava sijoituspaikka?

2 kommenttia:

  1. Ei ole seuraavaa sijoituspaikkaa tiedossa, koska a) on liian kallista tai b) ei ole sopivaa kohdetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat jutut vaivaavat minuakin. Voipi olla, että nämäkin massit ohjataan suoraan FellowFinanceen.

      Poista