torstai 27. syyskuuta 2018

Käteinen polttelee

Blogin päivittämisestä on jälleen vierähtänyt kuutisen viikkoa. Tälle on selkeä syy: olen tehnyt reippaasti töitä, enkä ole hirveästi pysähtynyt makustelemaan tilannetta. Panokseni on tuottanut yritykselleni paljon hyvää viime aikoina, ja vakaa aikomukseni on edelleenkin kääntää tämä vielä tänä vuonna palkankorotukseksi. Rahaakin on kertynyt palkkatilille tavalliseen tapaan ja tällä viikolla intouduinkin ostelemaan osakkeita reippaalla kädellä.

Sijoitusasiat ovat vilisseet mediassa viime aikoina oikein olan takaa, kun hallitukselta tuli siunaus sijoitussäästötilille. Tilistä on näkynyt argumentteja niin puolesta kuin vastaan. Joidenkin mielestä 50k€ sijoitettavan pääoman katto on liian matala, toiset taas ovat tyytyväisiä siihen, että osinkojenkin verotusta saa nyt lykätä hamaan tulevaisuuteen ja verotusta näin ollen tasapäistetään rahastoihin nähden. Itse koen, että katto on aivan riittävä, sillä 50k€ omalla pääomalla pääsee vuosien mittaan kasvattamaan sangen hyvän potin. Pitkäjänteisyys kunniaan.

Alkukuusta tankkasin Verkkokauppa.comia 300 lappua 4,6€ kappalehintaan. Kasvuyhtiö, jonka osinko ensi vuoden ennusteilla on 4,5%. Ennustin, että pohjat olivat käsillä, mutta olin väärässä. Tällä hetkellä mennään alle 4,4€, mutta toistaiseksi minulla on tätä tarpeeksi. Amazon ei edelleenkään pelota, sillä Verkkiksen kasvu perustuu pienten toimijoiden asiakkaiden viemiseen Gigantin sekä Powerin kanssa. Amazonin kanssa Verkkokaupan kilpailijan olisivat vain entistä suuremmassa hädässä, vaikka Verkkiksen kasvukin ottaisi kenties jonkinlaista osumaa.

Tämän viikon eka ostos oli Citycon. Pörssissä on tosiaan tällä hetkellä hieman kallista, joten vakaa osingonmaksaja joka tarjoaa yli 7% osingon kelpaa minulle sangen hyvin. Uusi sijoittajaihastukseni Aki Pyysing mainitsi palauttaneensa kyseisen lafkan myös salkkuunsa, ja tämä toimi oikeastaan triggerinä ostolle, vaikka asia oli ollut mielessä jo pitkään. Osakkeita tuli kyytiin 700 kappaletta @ 1,8€.

Seuraavaksi ostin 70 Asiakastiedon osaketta. Hinta hyppäsi reippaasti kesäisen yrityskaupan myötä, mutta lasketteli sittemmin verkkaisesti. 28,5€:n kappalehinta oli ehkä pari euroa enemmän kuin mitä olisin halunnut maksaa, mutta toisaalta tällä viikolla tuli uutisia, että yrityksen johdosta pari herraa osti oman firman osakkeita yhteensä 80k€ edestä, joten totesin että ehkäpä tätä on jo aika tankata. Asiakastieto osti itseään isomman yrityksen, UC:n, ja yhdistyminen on paitsi iso riski, myös iso mahdollisuus. Kenties sisäpiiriläisten kaupoista voi päätellä jotain?

Myös Restamaxin osake oli keväällä alkaneen keulimisen jälkeen vähän rahoittunut. Päätin jättää 150 osakkeen pohjaongen 10,0 euron tasolle, ja se tärppäsi. Tajusin itse asian vasta seuraavana päivänä, kun Latskula Sharevillestä tykkäsi ostoksestani. Hauska sattumus. Tälläkin yhtiöllä on yrityskauppojen jälkeinen yhdistyminen menossa, ja Smileäkin ollaan listaamassa pörssiin. Ostohinnalle saan kasvuyhtiölle tyydyttävän ennustetun 3,8%:n osingon.

Bank Norwegian heitti jakoavaimen rattaisiin ilmoittaessaan, että talletustilin korkoa lasketaan prosenttiyksikön verran. Tämän seurauksena minulla on nyt 15k€:n köntti käteistä, jolle pitäisi ehkä etsiä jotain työtä. Alun perin potti oli kerätty hedgeksi jonkinasteista laskumarkkinaa ajatellen, mutta nyt janoan sille inflaatiota kovempaa tuottoa. Vertaislainat kävivät mielessä. Ehdotuksia otetaan vastaan.

1 kommentti:

  1. mua ei oikein noi suomalaiset nakkikioskit nappaa. ostin texas instrumentsia, 3m ja lockheed martinia.

    VastaaPoista