torstai 1. elokuuta 2019

Toinen satku rikki

Kesälomat on nyt vietetty ja arki koitti maanantaina. Loma oli oikein antoisa ja se sisälsi mm. 11 päivän pätkän Espanjassa. Poikkeuksellisesti en palanut vaan sain ilokseni huomata ihoni ruskettuneen reippaasti mutta hallitusti. Lomasta huolimatta tiukka talouskuri on pitänyt, ja ilokseni sain huomata, että nettovarallisuuteni on kivunnut yli 200k€:n. Edellinen (ensimmäinen) satku rikottiin loppuvuodesta 2016, joten oli mukava huomata, toinen tuli täyteen poikkeuksellisesti alle kolmessakymmenessä vuodessa.

Jos satanen kertyy nykyään kahden ja puolen vuoden välein, puoli miljoonaa pitäisi olla kasassa viimeistään 2027. Korkoa korolle pitäisi tosin vähän nopeuttaa tätä. On kuitenkin realistista ajatella, että kahdeksan vuoden työurani edustaa jo puolta siitä määrästä minkä joudun pakon edessä raatamaan.

Lomailu oli myös sangen filosofista aikaa, ja huomasin että sehän on monelle meistä jokavuotinen maistiainen taloudellista riippumattomuutta. Palkka juoksee vaikkei tee työtä. Tämän kesän menot olivat poikkeuksellisen mielekkäät, joten pienesti kirpaisi palata neljän viikon jälkeen takaisin työn touhuun. Edessä on erittäin kiireinen syksy mutta ensimmäinen viikko on ollut vielä rauhaisa. Hyvä niin.

Toinen vuosineljännes painaa rankasti päälle. Nokialta tuli ihan hyvä tulos, Nordealta ei. Ensi viikolla moni salkkuni yhtiöistä julkistaa tuloksensa, mm. Nokian Renkaat, NoHo Partners CapMan sekä Verkkokauppa.com. Vähän jännittää, koska moni yhtiö on tuupannut huonoa tulosta ulos - tänään viimeisimpänä Metsä Board, jota Sijoitus Oy:n salkustakin löytyi hetken aikaa. Ostin sitä aikanaan 450kpl hintaan 4,48€ ja myin neljä kuukautta myöhemmin hintaan 5,74€. Sittemmin kurssi kipusi ja laski - itse laitan nuo voitot tuurin piikkiin. Nyt ollaan hädin tuskin neljässä eurossa. Tämä voisi olla sellainen alelaarin ehdokas, jota olisi hauska harkita takaisin salkkuun. Katsotaan kuitenkin ensin millaista näkemystä Inderesin pojilta tulee. P/B tippuu joka tapauksessa johonkin 1.1 korville, joten eipä tämä kalliilta näytä.

Ostoja on viime kerran jälkeen kertynyt viisi kappaletta. Koska Nokian Renkaat on edelleen edullisen tuntuisia, päädyin lisäämään niitä yht. 120 kappaletta kahdella ostolla. Saan sijoituksille hetimiten noin kuuden prosentin osinkotuoton eli bruttona noin 200€/vuosi. Osake näyttää melkoisen halvalta sillä ensi vuoden P/E on noin 13 ja oman pääoman tuotto 20%:n paikkeilla.

Inderesin Pikku-Sammoksi nimeämää Taaleria tankkasin 225 kappaletta 7,40€:n osakekohtaiseen hintaan. Taalerilta tuli sittemmin negaria, mutta pitkän aikavälin arvontuottokeissi pysyi samana, joten en pistänyt lihoiksi. Tämä lienee ns. ikuisen salkun osake ellei jotain epämääräistä ja järkyttävää tapahdu.

Alensin myös Verkkiksen keskihintaa lisäämällä sitä 500kpl @ 3,595€. Kyseinen sijoitus on tukevasti tappiolla, mutta osinkoa saa näillä kursseilla jo kuusi prosenttia ja liikevaihto jatkaa kasvuaan. Amazon-mörköäkään ei ainakaan viime aikoina ole sängyn alla ollut. 

Viimeisimpänä lappasin taas Nordeaa kyytiin. Ostin 400 osaketta 5,81€ kappale. Yhtiön P/B on painunut 0,75 paikkeille, mikä on jo melkoisen alhainen - kunhan yhtiö pystyy tekemään minkäänlaista tulosta. Osingon leikkaaminen on ennusteissa, mutta henkilökohtaisesti 50 sentin osinkokaan ei kaataisi maailmaani. Katseeni on vähän pidemmällä - eihän minun tarvitse salkullani vielä seitsemään vuoteen pystyä elämään. Uskon että Nordea on hyvässä iskussa kun seuraavan kerran korkoja päästään nostelemaan - olkoonkin se hetki vielä horisontin tuolla puolen.

Onko muilla kesäloma jo lopuillaan vai vasta alkamassa?

2 kommenttia:

  1. Aiettä! Hieno saavutus!

    "[..] toinen tuli täyteen poikkeuksellisesti alle kolmessakymmenessä vuodessa." <- tarkoitat kai kolmessa :)

    Mutta niin se on, ensimmäinen satku on vaikein. Sitten se helpottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, kyllä se ihan oikein siinä oli. Olin 30 kun eka satku meni rikki, mutta siitä seuraava eli tämä toinen satku meni nopeammin :)

      Poista