perjantai 23. joulukuuta 2016

Viimeiset joulukaupat ja kuumotusta

Pukki on tänä vuonna häärännyt pitkin joulukuuta. Tänään on neljästoista nousupäivä, pulkkamäessä oltiin ainoastaan kolmesti. Nousua yhteensä noin 8%. Moni bloggaaja on jo päivitellyt sitä, että osakkeet tuntuvat nousevan kohtuuttomasti. En ole välttynyt samaiselta tunteelta. Sain työkaveriltani sarkastista palautetta, että hanurini ei kestä nousuja. Samaa mieltä. Lohtua saan kuitenkin siitä, että omistukseni ovat lähtökohtaisesti järkihintaan hankittuja voittoa tekeviä yhtiöitä, joten laskuvaran pitäisi olla rajallinen.

Jouluostosten lisäksi shoppailin taas vähän pörssissä. Halusin irtaantua Wells Fargosta, koska jenkkilä. Kurssinousun lisäksi dollari vahvistui, mikä takasi hyvinkin yli 20% tuoton tälle seikkailulle johon lähdin Nordnetin kampanjan vuoksi elokuussa. Osto oli siis maksuton. Kertaalleen kuitattu kvartaaliosinko puolestaan kattoi myyntikustannukset melko lailla tasan.

En halunnut jättää käteisiä mätänemään, joten lappasin pukinkonttiin pienenpientä Zeeland Familyä. Lapun likviditeetti on seitinohut ja ensi vuoden P/E on 9. Inderes arpoo päivän kurssiin 10% upsiden. Korostetun alhainen likviditeetti ja viiden miljoonan market cap tarkoittaa, että heilahtelu on voimakasta ja lappua on näin helpompi ostaa aliarvostuksella. Rahastotkaan eivät tähän hanakasti tartu, mikä kenties vaikuttaa arvostusta alentavasti - pidän tätä hyvänä. Mielenkiinnolla seurataan.

Vuoden kenties viimeisenä ostoksena toin salkkuuni myös Asiakastietoa. Tämä sijoitus on täysin oma keksintöni, joten saapa nähdä, millainen katastrofi saadaan aikaan. Firma ei ole täysin uusi tuttavuus, sillä omistin sitä henkilökohtaisesti jo ennen eilistä. Asiakastieto tuottaa yritys- sekä luottotiedoista jalostettuja palveluja, joilla yksityishenkilöt ja yritykset voivat tehdä riskiarvioita esim. potentiaalisista vuokralaisistaan. Asiakastieto on tänä vuonna lyönyt tiskiin vakuuttavia kasvulukuja, eikä reilun 19 euron hinta vaikuta kovin paljolta odotettavissa olevasta yli euron eps:stä (q1-q3 oli 80snt) sikäli kun kasvua on vielä tulossa. Suurimpien omistajien joukossa majailevat mm. Nordea, Sampo sekä Mandatum (eli Sampo). Pidän tätä hyvänä.

Osinkoa jaettiin tänä vuonna yksi euro, josta 23snt pääomanpalautusta. Virallinen osinkopolitiikka on jakaa vähintään 70% voitoista, joten odotan keväällä vähintään tämänvuotista 77 sentin osinkoa, mikä on ostohinnalleni 4%.

Nyt on minunkin aika siirtyä joulun viettoon. Hyvää joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti