tiistai 24. lokakuuta 2017

Nyt pelottaa

Taas tuli käytyä Nordnetin tuloskausietkoilla. Esiintyjinä oli Nordnetiltä meklari Juuso Lindström ja Inderesiltä Juha Kinnunen toista kertaa peräkkäin. Käyn läpi tapahtuman kohokohdat ja tiputtelen omia ajatuksiani sekaan.

Nordnetin meklari esitteli Nordnet Marketsin viputuotteita. Huomio keskittyi Nordnetin tarjoamiin minifutuureihin ja turbowarranteihin. Itse ostin osittain erään aiemman tuloskausietkon esittelyn vuoksi Telian minifutuuria, joka on salkussani edelleen. Suosittelen tutustumaan kyseisiin tuotteisiin ja miettimään, voisiko niitä hyödyntää omalla kohdallaan. Mutta ei niistä sen enempää.

Juha aloitti markkinakatsauksen mainitsemalla, että makroluvut kuten talouskasvu tukee tällä hetkellä pörssiä. Suomi ei ole enää euroopan sairas mies, vaan täällä BKT:n kasvu on euroopan keskiarvoa suurempaa. Tämä siksi että Suomi on syklisempi jolloin hyvinä aikoina täällä menee lujaa ja huonoina aikoina poikkeuksellisen kurjasti. Seuraavaksi mainittiin kuitenkin saman tien se tosiasia, että arvostukset ovat kohollaan. Nykyinen nousu on jatkunut jo yli 8 vuotta jona aikana OMX Helsinki Cap on miltei triplannut. Helsingin pörssin P/B-mediaani on kohonnut kahden päälle, joten tulosparannuksia kaivataan.

Q3 on alkanut Helsingissä sarjalla tulosvaroituksia. 20 varoituksesta 8 on positiivisia, loput negatiivisia. Valitettavasti Sijoitus Oy:n Q3 näyttää kehnolta. Vain Taaleri antoi posarin, kun taas Verkkis, Martela sekä Oriola tiputtivat negarin. Tämä vuosi on toistaiseksi onneksi plussan puolella, mutta indeksistä ollaan jäämässä yhä enemmän.

Kinnunen nosti riskeiksi mm. vahvan euron sekä kustannusinflaation. Hän käski tarkkailla yhtiöiden kannattavuutta, mikä voi antaa vihjeen siitä, miten näitä ongelmia vastaan pärjätään. Q3-raporttien näkymien pitäisi olla positiiviset.

Hyvät poiminnat ovat edelleen kuulemma pienyhtiöissä. Kinnunen toi esille muutaman: Alma Media, Hoivatilat, Cramo sekä Ramirent. Hälytyskellot alkoivat kilistä, kun huomasin että kaksi viimeistä ovat vähennä-suosituksella. Tulkitsin tämän olevan todiste kireästä arvostuksesta, mutta toisaalta molempien kurssi on painunut alle tavoitehinnan. Ainoa jota näistä itse harkitsisin olisi Hoivatilojen lisääminen. Inderes odottaakin tämän yhtiön antavan posarin vielä tänä vuonna. Sijoitus Oy:llä on tällä hetkellä Nordnetin tili hienoisesti Superluoton puolella ja käteispossa jäädytettynä tilillä, joten lisäys saanee odottaa seuraavaan palkkapäivään. Inderesin mallisalkun käteispositio on n. 25%, itselläni n. 10-15%.

Lopussa lainattiin Buffettia, jonka mukaan pitäisi pelätä, kun muut ovat ahneita. Voin sanoa, että nyt alkaa vähitellen pelottaa.

Tarjoiluna oli tälläkin kertaa wrappi. Makuvaihtoehtoina oli mango-kana, pulled pork ja joku jota en lukenut loppuun asti, koska vege. Pulled porkille annan suosituksen Lisää.

5 kommenttia:

 1. Voihan... Kerrankin kun en ole Nordnetin tilaisuudessa niin on noin hyvät eväät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedin pari jaffa-keksiä päälle. Jotkut ahmatit ottivat neljäkin.

   Poista
  2. Toi selittäänekin Nordnetin ryöstöhinnat.

   Poista
 2. Vege wrapit oli mauttomia vetisiä lötkyjä, mango-kana kuulemma kauheen makunen. Pulled pork olisi siis ilmeisesti ollut ainoa siedettävä, mut se näytti jotenkin epämääräiselle, siksi sorruin vegeen! Wrappeja muutenkin hankalaa syödä, kun täytteet pursuaa pitkin naamaa, toivon että tarjoisivat jotain fiksumpaa :D Terveisin nimimerkki Tarjoilujen takia näissä vaan käydään :)

  VastaaPoista
 3. Rikastuin tämän ohjelmoidun hakkeroidun pankkiautomaatin kanssa
  Yliopiston valmistumisen jälkeen ei ollut työpaikkoja, joten päätin aloittaa pienyrityksen, mutta rahaa ei ollut tarpeeksi. Lopetin yrityksen, siitä tuli minulle erittäin vaikeaa, koska olin vanhempieni ja vanhempieni ainoa lapsi. He ovat molemmat vanhoja, he uskovat päivittäiseen ruokavaliooni. Eräänä päivänä Internetissä surffaillessa sain viestin siitä, kuinka tämä UUSI VAIHTETTU ATM -KORTTI voi hakata pankkiautomaatin ja nostaa suuren summan rahaa, joten otin sinuun yhteyttä sähköpostitse. Yllätyksekseni sain kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin maksanut kortista pienen maksun. Tämä tyhjä pankkikortti on hämmästyttävä ja kaunis tuote. En koskaan uskoisi, että kaikki asiat, jotka minulla on tänään, voidaan hankkia tällä suurella ilolla sydämessäni, joten tuon hyviä uutisia ... Elämä on positiivista ja kärsivällistä, uskoen, että suuret asiat ovat mahdollisia ja voivat tapahtua muutamassa sekunnissa. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutti elämäni ... Luojan kiitos voit lähettää sähköpostia VIA: lla (brainhackers@aol.com)

  VastaaPoista