sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Kevät on saapunut

Nimittäin osinkokevät. Sijoitus Oy korjaa tänä vuonna pörssistä yhteensä n. 4500€ brutto-osinkoja, joista valtaosa tupsahtaa tilille ennen toukokuun puoltaväliä. Summa on melko tarkkaan 1000€ enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, joten nousua tuli n. 28%. Valtaosa salkkuni yrityksistä pysyi kasvattamaan osinkoaan, tosin ei kaikki - Martela leikkasi osinkoaan yli 13%. Mikäli 1000€:n osinkokasvun tulouttaisi omaan taskuun, siitä jäisi 760€, joka vastaa nykyisellään yli puolen kuukauden kulutustani. Olen siis onnistuneesti pidentänyt pääomalomaani tälle vuodelle reilulla parilla viikolla.

Nämä rahat eivät tänäkään vuonna kuitenkaan päädy taskuuni vaan ne uudelleensijoitetaan kokonaisuudessaan. Olen tehnyt tätä nyt hieman etukenossa ja Superluottoni saldo on about netto-osinkojen verran punaisella. Näkisin, että kevään aikana vielä varaa tehdä muutama ostos, sillä palkka sekä vuosibonukset kilahtivat tilille tällä viikolla.

Viime kirjoituksen jälkeen lisäsin odotetusti Verkkistä salkkuun 200 osakkeen verran 6,04€ kappalehintaan. Kurssi tipahti sittemmin kymmenisen prosenttia, kun huhut Amazonin saapumisesta kylmään pohjolaan kiirivät sijoittajayhteisön korviin. Amazonia on osattu odottaa näille nurkille jo pidemmän aikaa, mutta ei ehkä vielä tämän vuosikymmenen puolella. Nyt julkisuudessa olevien arvausten perusteella jotain voi kenties odottaa jo kakkoskvartaalilla. Tämä ei ole hyvä uutinen Verkkikselle, jolla piti olla Suomen-valloitukselle aikaa vielä ainakin parisen vuotta. Inderes on Verkkokauppa.comin keississä aina painottanut malttia, mutta noinkohan piensijoittajilla hanuri kestää.

Nordea on jatkanut laskemistaan. Yhtiökokous teki lopullisen päätöksen pääkonttorin siirtämisestä Suomeen, mikä on mielestäni osakkeenomistajana hyvä asia. Ruotsissa tätä katsottiin pahasti, mikä saattaa johtaa jonkinasteiseen myyntiaaltoon avaten hyvän ostopaikan. Yhtiökokouksen jälkeen on ollut vasta yksi pörssipäivä, joten vaikutusta on vielä vaikea sanoa, mutta perjantainen osinkodippi äityi 13 senttiä eli n. 1,3% "liian suureksi". Pidän silmät jatkossakin auki ja lisään, mikäli parhaaksi näen.

Restamaxilta tuli maanantaina pörssitiedote, jonka mukaan se arvioi Smilen eli henkilöstöpalveluun erikoistuvan tytäryhtiönsä listaamista pörssiin. Inderes on väläytellyt tätä mahdollisuutta säännöllisesti jo pitkän aikaa, sillä heidän mukaansa Smilen arvo ei näy kokonaisuudessaan nykyisestä yhtiörakenteesta johtuen. Lisäksi hiljattain voimaan asunut alkoholilain muutos antanee lisäbuustia tulokseen. Restamaxin suhteen olen jo pitkän aikaa miettinyt, että olisi korkea aika lisätä sitä mutta aina joku muu on kiilannut eteen. Ehkäpä aika on nyt kypsä.

Pörssissä on paljon muutakin pöhinää, kuten Harvian ja Altian listautuminen, mutta itse en ole niistä erityisemmin jaksanut innostua. Tällä hetkellä töissäkin on niin kova pöhinä päällä, etten aamukatsauksista ehdi yleensä kuin silmäillä otsikot. Sellainen ekskursio tuli kuitenkin tehtyä, että tarkastin avajaisviikolla Verkkiksen uuden Raision-myymälän samalla kun kävin moikkaamassa vanhempia. Kaikki näytti toistaiseksi varsin hyvältä, ja lauantaina puolen päivän aikaan ensimmäiset telttailijat olivat jo leiriytyneet odottamaan ovien aukemista sunnuntaiaamuna. Itse liikehän oli avattu jo monta päivää aiemmin. Kaippa siellä sitten oli jotain hyviä tarjouksia.

2 kommenttia:

  1. Kunhan Nordea saisi kalliit IT uudistukset maaliin niin se tuntuisi hiukan turvallisemmalta sijoitukselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kieltämättä kyseinen hanke kevyesti kuumottaa, mutta eiköhän se siitä vielä.

      Poista