lauantai 20. toukokuuta 2017

Mukana roskarallissa

Tämän kevään osingot alkavat pikku hiljaa olla jaetut ja saldokin näytti olevan mukavasti plussalla kun ostokuri on pitänyt ja Comptel- ja Zeeland Family-myynnit toivat hyvin roposia kassaan. Nokia, Ocean Yield sekä Nobina maksavat vielä ihan mukavan potin seuraavan parin viikon aikana. Päätinkin näin pistää about tämän kevään jo tilitettyjen netto-osinkojen verran kahteen ostokseen: Lisäsin Amer Sportsia ja osallistuin Jukka Oksaharjun tituleeraamaan roskaralliin ostamalla Outokumpua.

Amer Sportsia on viime aikoina lyöty oikein olan takaa ja sijoitukseni oli n. 15% miinuksella, joten päätin pudottaa keskihintaani puolisentoista euroa ostamalla lappusia lisää noin kaksikymmentä euroa kappaleelta. Amer on nyt salkkuni suurin tappiolla oleva positio, joten ihan hevillä en lähde enää lisäilemään. Jos nyt johonkin 18 euron korville pääsisi valahtamaan ilman huolestuttavia uutisia yhtiön taholta niin sitten voi miettiä uudelleen.

Uusi positio avattiin Outokumpuun. Aiemmin ei ole tullut mielenkään omistaa kyseistä firmaa, mutta nyt oli pakko ostaa. Osto oli itse asiassa erittäin temaattinen sijoitusstrategiaani. Firma nousi nimittäin sekä Inderesin TOP3:een, FIMin Suomi TOP5:een sekä Sharevillen Relaxin pohjoismaiden top-käyttäjien netto-ostetuimmaksi osakkeeksi. Nämä jos mitkä ovat oman, erittäin kyseenalaisen sijoitusstrategiani vahvimpia ostosignaaleja. Upsideksi Inderesin tavoitehinnalle (9,50 €) arpoutuu miltei 35%. Tämä plus ennustettu vajaan kolmen prosentin osinko antaa sangen tyydyttävän vuoden tähtäimen tuotto-odotuksen. Outokummun P/E on 2017 ennusteilla alle 7 ja vaikka tulevista vuosista ei ennusteta yhtä tuottoisia, yhtiön osake lienee silti selkeästi alihintainen. Katsotaan, miten käy.

Salkku jatkaa hyvän tuoton jauhamista. ATH:ta on syntynyt miltei viikottain. Viimeisin huippu oli viime viikon perjantaina, jolloin YTD-tuotto oli jo 8,26%. Tämä merkitsee myös sitä, että salkkuni yhtiöt ovat päivä päivältä vähemmän houkuttelevia. Toisaalta suuri osa tuotosta selittyy Nokian kehityksellä sekä sillä, että osinkodipit ovat pääasiassa jääneet kovin lyhytikäisiksi. Toistaiseksi ei siis näytä siltä, että olisin luopumassa mistään.

Ostopuolellakin pääasiassa hiljaista, koska harva yhtiö kiinnostaa. Inderes lisäsi Affectoa salkkuunsa, mikä nosti kurssin vikkelästi kolmen euron pinnasta yli kolmeen ja puoleen. Inderes on nyt kovin kiinnostunut IT-alan yrityksistä. Itse työskentelen IT-alalla, mutta jotenkin ei sytytä. Olenkohan nyt tekemässä isonkin virheen jättäytymällä tästä kelkasta?

Näin vanhempainvapaalla olevan työkaverini sattumalta metroasemalla. Hän kysyi, kirjoitanko Sijoitus Oy-blogia, mihin vastasin yllättyneenä myöntävästi. Olen varmaan kertonut samat, väsyneet jutut täällä kuin työpaikalla. Terveisiä Markolle.

3 kommenttia:

  1. Olen Amerin kanssa samoilla linjoilla ja kirjoittelinkin siitä pienen jutun blogiin. Mielestäni yhtiötä on poljettu liikaa ottaen huomioon että kyseessä on lyhyen tähtäimen vaikeuksista huolimatta kasvuyhtiö.

    VastaaPoista
  2. Rikastuin tämän ohjelmoidun hakkeroidun pankkiautomaatin kanssa
    Yliopiston valmistumisen jälkeen ei ollut työpaikkoja, joten päätin aloittaa pienyrityksen, mutta rahaa ei ollut tarpeeksi. Lopetin yrityksen, siitä tuli minulle erittäin vaikeaa, koska olin vanhempieni ja vanhempieni ainoa lapsi. He ovat molemmat vanhoja, he uskovat päivittäiseen ruokavaliooni. Eräänä päivänä Internetissä surffaillessa sain viestin siitä, kuinka tämä UUSI VAIHTETTU ATM -KORTTI voi hakata pankkiautomaatin ja nostaa suuren summan rahaa, joten otin sinuun yhteyttä sähköpostitse. Yllätyksekseni sain kortin muutama päivä sen jälkeen, kun olin maksanut kortista pienen maksun. Tämä tyhjä pankkikortti on hämmästyttävä ja kaunis tuote. En koskaan uskoisi, että kaikki asiat, jotka minulla on tänään, voidaan hankkia tällä suurella ilolla sydämessäni, joten tuon hyviä uutisia ... Elämä on positiivista ja kärsivällistä, uskoen, että suuret asiat ovat mahdollisia ja voivat tapahtua muutamassa sekunnissa. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD muutti elämäni ... Luojan kiitos voit lähettää sähköpostia VIA: lla (brainhackers@aol.com)

    VastaaPoista