torstai 23. kesäkuuta 2016

Osto: Nordea

Sijoitus Oy avasi juuri 250 osakkeen position Nordeassa hintaan 7,99€ per osake.

Nordeaa on pidetty jo pitkään hintansa puolesta ostokelpoisena. Hinta kävi viime torstaina 7,85 eurossa, mutta en ollut asemissa ostonapin äärellä.

Tämän päivän tähänastinen n. 5% kyykkäys johtui ilmeisesti Svenska Dagbladetin julkaisemasta jutusta, joka väitti Nordean aliarvioineen yrityslainojensa riskejä ja tarvitsevan kenties merkittävästi lisää pääomaa. Väittämät on tyrmännyt Nordean toimitusjohtaja sekä Ruotsin finanssivalvonta. Sharevillen keskustelussa on lisäksi lainattu OP:n analyysiä, joka toistaa ostosuosituksen ja tiivistyy seuraavaan: "Osingot eivät näkemyksemme mukaan ole vaarassa tämän huhun johdosta, emmekä näe perusteita osakkeen kurssilaskulle."

Brexit olisi kenties vaikuttanut pankkialaan tai ainakin sen osakekursseihin, mutta tämänhetkisten tulosten perusteella Bremainilla on hienoinen yliote ja uskon itse tähän lopputulokseen.

Keskeisin syyni oston ajoittamiseksi juuri tälle päivälle löytyy kuitenkin luottolähteeni Sharevillen ostokäyttäytymisestä: Ostoni hetkellä suomalaisten tekemistä edellisestä 120 kaupasta (jotka kaikki ovat tältä pörssipäivältä) vain kuusi oli myyntejä.

En suosittele ketään kopioimaan ostoani.

Edit: Niinhän siinä lopulta kuitenkin taisi käydä, että Brexit tuli. Jännityksellä jään odottamaan, mikä maanantain - ja itse asiassa koko kesän kurssireaktio on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti