sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Sijoitus Oy:n blogin taival alkaa

Moi.

Tänä keväänä perustin osakeyhtiön jonka kautta aloin hoitamaan sijoitustoimintaani. Sain jo silloin idean perustaa blogin jossa kerron sijoitustoiminnastani, mutta aloittaminen näköjään viivästyi kesäkuulle asti.

Koska minulla ei tietenkään ole vielä seuraajia, keksin kätevästi hypoteettiselle lukijalleni valmiiksi pari kysymystä joihin vastaan itse lyhyesti. Osa kysymyksistä varmasti ansaitsee oman julkaisunsa, joten ensimmäistä lukuunottamatta pidän vastaukset lyhyinä.

Miksi haluan jakaa sijoitustarinani? Nettihän on jo vääränään erinäköisiä sijoitusblogeja - mukaanlukien lauma suomenkielisiä.

 1. Omien ajatusten konkretisointi. Joku on joskus sanonut, että asian ymmärtää kokonaisuudessaan vasta sitten, kun sen pystyy ilmaisemaan ymmärrettävästi toiselle. Päässäni pyörii sijoittamisesta paljon asiaa ja tulin siihen päätelmään, että mikäli yritän kertoa ne jollekin toiselle, ne kenties asettuvat jotenkin yhtenäisiksi myös pääni sisällä.
 2. Ajatusten ja päätösten dokumentointi. Kaikki ovat varmasti tehneet huonoja päätöksiä elämässään. Joskus hämmästelen omaa tyhmyyttäni ja mietin, mitäköhän mahdoin ajatella päätöksiä tehdessäni. Tämä on yksi tapa pitää niistä kirjaa.
 3. Uniikit näkökulmat? Olen huomannut, että näen monetkin asiat eri valossa kuin ympärilläni olevat ihmiset. Sama havainto koskee myös sijoitusblogeja. Saan itse ahaa-elämyksiä lukiessani toisten blogeja ja luulen että pystyn antamaan (toivottavasti hyödyllisiä) sellaisia myös muille.
 4. Henkilökohtainen kehitys. Edellämainituista varsinkin kohdat 1 ja 2 tukevat henkilökohtaista kehitystä. Toivon myös, että joku joskus kommentoisi jotain johonkin kirjoittamaani ja sitä kautta saisin jonkinnäköistä arvokasta keskustelua synnytettyä.
Miksi perustin osakeyhtiön sijoituksilleni?

Lyhyesti voidaan todeta, että osakeyhtiön verokohtelu on edullisempaa kuin yksityishenkilön ja etenkin niin kauan kuin sijoitusvarallisuutta paisutetaan kuormasta syömättä, tuottoihin saa mukavaa verovipua. Lisäksi annan matematiikan ja fysiikan yksityistunteja varsinaisen palkkatyöni ohella ja firman kautta on mukavampi laskuttaa.
Aiheesta kirjoittelivat myös P.Ohatta sekä Osakesäästäjä.

Mikä on sijoitustoimintani tavoite?

Tavoitteeni on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus. Nykyisillä menoillani tämä tarkoittaisi kenties noin puolen miljoonan euron omaisuuden kartuttamista.

Mikä on sijoitusstrategiani?

Perustan strategiani positiivisen kassavirran kasvattamiseen. Sijoitan leijonanosan varallisuudestani osinkoa jakavien yhtiöiden osakkeisiin, tuotto-osuudellisiin etf:iin sekä kenties myöhemmin asuntosijoituksiin. Suorissa osakesijoituksissa keskityn pohjoismaihin.

Tulevina päivinä, viikkoina, kuukausina ja toivottavasti vuosina jaan kanssanne sijoitusyhtiöni tarinan. Tervetuloa nauttimaan matkasta kanssani.

2 kommenttia:

 1. Kiinnostava aloitus.
  Otan seurantaan ja jaan blogilistauksessani.
  Tervetuloa joukkoon!

  VastaaPoista
 2. Moi! Mahtavaa saada toinenkin bloggari kertomaan kokemuksistaan sijoitusyhtiön kautta sijoittamisesta sekä ylipäätään sijoittamisesta. Omasta mielestä sijoitusblogeja ei koskaan voi olla liikaa, jokaisella on varmasti jotakin annettavaa.

  Mielelläni kuulisin tulevissa kirjoituksissa lisää koko sijoitusyhtiö asiasta. Oletan, että olet sen jo saanut perustettua ja homman pyörimään. Itsellä tuli vasta tällä viikolla tehtyä ensimmäiset firman sijoitukset.

  Paljon kysymyksiä olisi uudelle bloggarille, mutta odotellaan vielä jos niihin tulisi selvyys tulevissa teksteissä.

  Onnea ja tervetuloa joukkoon!

  VastaaPoista