torstai 11. elokuuta 2016

Kauppoja: DNB, Betsson, Yara

Tein tällä viikolla kolme kauppaa: Myin Betssonit ja ostin Yaraa sekä DNB:tä.

Sain siivun norjalaista DNB-pankkia hintaan 96,3 NOK.

Mielenkiintoni heräsi aluksi, kun Osakeanalyysiä-blogi käsitteli seitsemäätoista eurooppalaista pankkia regressioanalyysissään. Tässä pankkien P/B-lukuja verrattiin niiden oman pääoman tuottoon (ROE) ja tultiin siihen tulokseen, että tämän mittarin mukaan osakkeessa olisi voinut olla nousuvaraa jopa 44%.

Sharevillessä tilanne on hieman ristiriitainen, sillä vaikka Relaxissa DNB on TOP3 netto-ostetuin, hiljattain tehdyistä kaupoista 71% on ollut myyntejä. Tulkitsen tämän silti ostosignaaliksi. DNB:tä ostivat hiljattain myös seuraamistani sijoittajista Nordnetin Anders ja "pikku-Nalle". Itse jouduin pulittamaan pari-kolme prosenttia enemmän, mutta pystyn ehkä elämään asian kanssa.

Osinkoa yhtiö jakoi viime vuonna 4,50 NOK eli ostohinnallani n. 4,7%. Osinko on ollut kasvava ja käytäntö on jakaa tuloksesta puolet. Huomioiden H1:n EPS, ainakin nykyiseen tasoon varmaankin päästään.

Huomaan että pankit alkavat olla salkussani jo aika kovalla painolla, suorien omistusten osalta n. 18,1%. Sampoakin 7,9%. Ehkäpä en laita pankkeihin toistaiseksi enempää.


Myin aiemmin ostamani Betssonin laput. Betsson kyykkäsi juhannuksen tienoilla rajusti, kun Q2:sta tuli tulosvaroitus ja Brexit toteutui. Betsson oli tuolloin suosittu ostos ja myyntihetkellä suosittu myynti (TOP5) Shareville Relaxissa. Tajusin tarttua ostokseen suurelta osin kiitos pikku-Nallen kirjoituksen mahdollisesta kurssimanipulaatiosta.

Kurssi toipui 66,95 SEKin ostohinnastani 43 päivässä 81,45:een joten kuittaan valuuttatappio huomioiden ja palkkioiden jälkeen hieman alle 20% tuoton. Tämä oli Sijoitus-Oy:n ensimmäinen myynti.


Ostin Betsson-myynnin yhteydessä lannoitevalmistaja Yaraa 284,3 NOKin kappalehintaan. Olin miettinyt Yaran hankkimista jo aiemmin keväällä mutta se lipesi tutkaltani ja heräsin vasta nyt kun viimeisimmiltä n. 257 NOKin pohjilta on jo hieman noustu. Talousmentor kirjoitti puljusta mielenkiintoista luettavaa. Yara on myös Relaxissa TOP10 ostetuin.

Viime vuoden 15 NOKin osinko on ostokurssillani n. 5,2% ja se on ollut nousujohteinen. Viime vuoden osinko oli toistaiseksi suurin. Osinko on noussut vuodesta 2004 yhdeksästi, laskenut kerran ja pysynyt samana kerran.

Sijotus-Oy:n käteisvaroista on nyt käytännössä kaikki sijoitettu. Rahoitin yhtiötäni pari viikkoa sitten mutta ne rahat on jo Nordnetin ulkopuolella kiinni - tästä lisää myöhemmin. Palkkapäivä koittaa taas ensi viikolla ja tarkoitus on laittaa lisääkin rahaa kiinni. Mikäli houkuttelevia ostopaikkoja aukeaa syksyllä, ne tehdään Superluotolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti