keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Ostin osinko-etf:iä

Ostin viime viikolla kahta osinkoa maksavaa etf:ää:

EXSG
EXSH

ETF:t keskittyvät Euroopassa listattuihin osinkoyhtiöihin. Ne jäljittelevät seuraavia indeksejä:
STOXX Europe Select Dividend 30
EURO STOXX Select Dividend 30

Kuullostavat samoilta - osittain ovatkin. Ensimmäinen sijoittaa hieman useampaan Euroopan maahan, jälkimmäinen ainoastaan euroalueelle. Molemmilla on sama 0,31% kokonaiskulusuhde. P/E kymmenen tietämillä, osinkoprosentti neljän maissa. Osingot maksetaan kvartaaleittain mutta heinäkuun potti on merkittävästi muita suurempi. Hajautus Helsingin pörssin ulkopuolelle lienee hyvästä. Ostetut ETF:t sisältävät Suomiyhtiöistä Fortumia, Keskoa, Metsoa ja Wärtsilää.

Ajoitus ei ehkä ollut aivan täydellinen. Molemmat kyykkäsivät Brexit-perjantaina eli juhannusaattona pahasti mutta palautuivat sittemmin aivan kuten Euroopan pörssit muutenkin. En ollut tuolloin hereillä, joten jäi ostamatta. Arvostus on silti sangen maltillinen. Lisään jos pudotusta tulee kymmenyksen verran.

Järkeily tähän ostoon on se, että saan edullisella arvostuksella hajautetut, ennustettavaa kassavirtaa tuottavat omistukset. Tämä lienee juurikin sellainen tuote, jota ostaisin vivulla. Sijoitus Oy:n käteinen ei ole loppu, mutta tuumasin että samahan se on ostaako vivutuskelpoista lappua etu- vai takakenossa. Superluottoa en välttämättä ole ottamassa vielä kesän aikana sillä henkilökohtaista ansiotuloa on päässyt kerääntymään kevään-kesän aikana sivuun siinä määrin, että muutaman killingin panostaminen firmaan on ajankohtaista.

2 kommenttia:

 1. Minua vieläkin harmittaa, kun en ostanut ostoksia (tai mitään) Brexit laskussa juhannuksen jälkeen maanantaina. Toki ostonpaikkoja tulee, mutta harmittaa kun yksi jäi käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastauksesi luettuani huomasin että olin kirjoittanut brexit-maanantai vaikka tarkoitin luonnollisesti juhannusaattoa jolloin noiden ETF:ien markkinat olivat auki toisin kuin meillä.

   Maanantaina ostin sampoa, nordeaa ja cityconia ja luulen että osoittautuvat hyviksi lisäyksiksi. Osinkoprosentithan noilla kaikilla on saamillani ostohinnoilla huimat vaikka viimeisimmän osingonkasvunäkymät eivät ole kaksiset.

   Poista