lauantai 9. heinäkuuta 2016

Osto: Metsä Board

Ostin torstaina 7.7. Metsä Boardia 4,48 euron kappalehintaan.

Osake on pitkään ollut minulla tarkkailussa ja Brexit-äänestyksen jälkeen vieläpä suurennuslasin kanssa. Juhannuksen jälkeisenä maanantaina osaketta olisi saanut vielä parikymmentä senttiä halvemmalla, mutta minulle oli tuossa vaiheessa vielä epäselvää, kuinka suuri vaikutus UK:n EU:sta poistumisella olisi Metsä Boardiin. Äärimmäinen kurssireaktio vaikutti ylimitoitetulta, mutten tohtinut tuolloin vielä lapata lappua konttiin. Sittemmin konsensus on ollut ilmeisesti se, että Brexitin vaikutukset jäävät vähäisiksi.

Inderes antaa tavoitehinnaksi 6 euroa joten upsideä olisi ostohintaan nähden n. 34%. Talousmentor puolestaan arvioi hinnaksi 7€. Ensi vuoden osinko on molempien arvioiden mukaan n. 19 sentin tietämillä, mikä merkitsisi n. 4,2%:n osinkoa ja odotetun tuloskasvun myötä odotan sen nousevan.

Ostopäivänä uutisoitiin Metsä Boardin noususta OHMX25-indeksiin syrjäyttäen Kemiran. Intuitioni sanoo, että tämä antaa jossain määrin tukea kurssille sillä kyseistä indeksiä seuraavat rahastot ostavat vastaisuudessa Metsä Boardia Kemiran tilalle.

Mikäli jostain syystä kurssi elpyy reippaasti ennen syksyä, en sulje pois mahdollisuutta pikavoiton lunastamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti